about us

de nieuwe generatie juwelen maker

yves saddal

Banner Image
Banner Image

Als kind al keek ik mee in de juwelenkeuken van mijn ouders, die in 1994 Atelier SADDAL hebben opgericht. Daar is de liefde voor het vak van goudsmid me bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Ook toen al vond ik het fascinerend om te zien hoe zij, beiden goudsmeden, uit het bijna niets een sprankelend sieraad wisten te creëren. Al vroeg besloot ik daarom de opleiding goudsmeden te volgen aan de vakschool in Schoonhoven.

De liefde voor het vak werd alleen maar sterker. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wilde later ook sieraden gaan maken. Tijdens mijn opleiding heb ik diverse stages gelopen, daarna heb ik gewerkt bij toonaangevende juweliers. Maar de gedachte aan het zelf doen begon te kriebelen. Het werd tijd in mijn eigen juwelenkeuken sieraden te creëren. Daarom heb ik het besluit genomen om het juwelenmerk ODILE Jewels dat mijn moeder heeft opgericht een nieuwe boost te geven. Met het vakmanschap van mijn ouders, maar op mijn eigen manier 

 

 

DE OPRICHTER VAN yves en ODILE JEWELS

GERALDINE SADDAL

Van kleins af aan ben ik altijd bezig geweest met het maken van sieraden. Eerst met kralen en knopen die ik vond op de zolder van mijn oma. Dat gaf mij later de inspiratie om de Vakschool Goudsmeden gaan doen. Het ontwerpen en maken van juwelen doe ik nu bijna 30 jaar en een leven zonder juwelen kan ik mij niet meer voorstellen. Het is mijn passie en het maakt een groot deel van mijn leven uit.

Het is heerlijk om de liefde voor juwelen in je ontwerpen te verwerken. Daarom heb ik in 2012 Yves en Odile Jewels opgericht. Odile heeft de betekenis 'rijk'. Precies dat gevoel wilde ik bereiken met de juwelen van Yves en Odile Jewels. Voel je rijk! Juwelen die staan voor vakmanschap, passie en liefde. Die aspecten heb ik doorgegeven aan mijn zoon Yves, die Yves en Odile Jewels heeft overgenomen en het nieuw leven heeft ingeblazen. Hij is een getalenteerde juwelenmaker, eigenzinnig en ambitieus. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de ontwerpen van zijn sieraden dezelfde liefde stopt die hij van zijn vader Arnold en mij heeft meegekregen. Met zijn passie, energie en vakmanschap zal ook hij ervoor zorgen dat elk sieraad van Yves en Odile Jewels voldoet aan de hoge normen en eisen die wij stellen voordat het ons atelier verlaat.

Yves en ODILE JEWELS by SADDAL

Atelier Saddal heeft een uniek computer-ontwerpsysteem ontwikkeld waarmee we jou als klant de modellen op het scherm in een 3D-dimensie kunnen laten zien. Na goedkeuring van het model, print de 3D was-printer vervolgens een was-model tot de juiste verhoudingen. Als het was-model geschikt is, moet het worden gegoten in witgoud, geelgoud, roségoud of platina. Omdat het model nog steeds in een ruwe vorm is, zal het in het atelier met toewijding en precisie worden getransformeerd tot een sprankelend sieraad. Vervolgens worden de diamanten en/of edelstenen gezet en klaargemaakt voor de eindinspectie. Alle ontwerpen zijn handgemaakt en daarom een plezier voor het leven. Jouw leven.

De laatste decennia veroorzaakt de mens steeds meer activiteiten die de aarde ernstig bedreigen. Zo leidt exploitatie van natuurlijke grondstoffen en ecosystemen vaak tot grote problemen, die nog generaties lang zullen blijven bestaan voordat ze zijn opgelost. Bij het creëren van sieraden werkt Yves en Odile Jewels daarom bewust uitsluitend met 100% gerecycled goud en diamanten afkomstig uit een volledig traceerbaar traject, zonder de soms met mijnbouw geassocieerde, menselijke of milieutechnische problemen.

De sieraden van Yves en Odile Jewels worden met veel zorg en liefde gemaakt. Het is dan ook aan te raden minimaal een keer per jaar uw sieraden te laten schoonmaken en de zetting na te laten kijken. Dat doet Yves en Odile Jewels het eerste jaar na aankoop geheel gratis. Het kan zijn dat de sieraden vuil en of vettig geworden zijn. Als u dan een klein badje maakt met warm water, daarin wat afwasmiddel en een klein scheutje ammonia. Doe het sieraad in het badje en borstel deze met een zachte borstel schoon. Spoel af met lauw water en maak het droog met een zachte niet pluizende doek. U zult zien dat de diamanten weer gaan glinsteren en het goud weer glimt!